> Nieuws >  In Memoriam - Johan Willem Makkelie

19 november 2019

In Memoriam - Joop Makkelie

Recentelijk ontving het museumbestuur het volgende bericht.

In de nacht van zondag 10 op maandag 11 november 2019, is tijdens zijn verblijf in Italie, ons medebestuurslid en vrijwilliger Johan (Joop) Willem Makkelie overleden. Joop is aan de gevolge van ernstig hartfalen overleden. Hij is maar 60 jaar geworden.

Wij verliezen in Joop een goede museumvrijwilliger en medebestuurslid. Onze gedachten gaan vooral nu uit naar de zeer naaste familie. Zijn beide zoons, zijn moeder, zuster, en de verdere familie. De verslagenheid is heel erg groot. Door het overlijden van Joop zal er een hele grote leegte achter blijven…. Het museum zal Joop gaan missen als persoon, maar ook als museum vrijwilliger. Een echte vrijwilliger in hart en nieren, die op vele fronten in de stad actief was. Onder meer voor het Centraal Oranje Comite Dordrecht, de jaarlijkse boekenmarkt en de diverse periodieke markten in de stad. In dit geschetste beeld past uiteraard ook zijn grote passie, voor het vuurwerk en jaarlijkse vuurwerkshow in de stad.

Namens het museumbestuur en alle vrijwilligers van Museum 1940-1945 Dordrecht, wensen wij de nabestaande, heel veel sterkte toe met het dragen en het verwerken van dit gevoelig verlies.

Zodra er op enig moment meer informatie voor handen is, omtrent de repatrieering van het stoffelijk overschot van Joop naar Nederland, en de daaropvolgende ter aarde bestelling, zullen wij u spoedig nader berichten.

Op vrijdag 29 november 2019 van 13.00 uur tot 14.30 uur is er gelegenheid om afscheid te nemen van Joop Makkelie. Joop staat opgebaard in de Biesbosch -zaal van het crematorium op de Algemene begraafplaats Essenhof te Dordrecht. Aansluitend na het condoleren, zal Joop vervolgens in besloten familiekring worden gecremeerd. Geen toespraken!