menubalk


Webshop

 

Welkom bij onze webshop, hier kunt u boeken en enkele Museum 1940-1945 - producten bestellen die ook in de museumwinkel worden verkocht. Kies hieronder een categorie waar u in wilt winkelen. Bestellingen dienen na ontvangst van de bevestiging vooruit te worden betaald onder vermelding van het referentienummer. Na ontvangst van de betaling wordt de bestelling middels PostNL aan u verstuurd. De verzendkosten bedragen € 2,95 (verzending binnen Nederland) per bestelling.

* Tijdelijk geldt (zolang de voorraad strekt) een korting van 30% op de delen 1 t/m 15 in de serie Dordrecht 1939-1945. Deze korting is reeds verwerkt in de getoonde prijzen in de webshop.

 

Catalogus | Winkelwagen

 

 

Dordrecht Tijdens de Tweede Wereldoorlog

Terug...

  

€ 5,00  

Bestellen


Aantal:
Dordrecht Tijdens de Tweede Wereldoorlog
- Omdat het niet vergeten mag worden

Productinformatie
Uitgave: Stichting Museum 1940 - 1945
Taal Nederlands
Aantal pagina's 38

 

Beschrijving

De stad Dordrecht, gelegen aan de Oude Maas, nam een sleutelpositie in tussen de steden Breda en Rotterdam. Een belangrijke verkeersweg en spoorlijn die over het Eiland van Dordrecht liepen, verbonden Brabant met Zuid-Holland.De verkeers- en spoorbruggen over het Hollandsch Diep en de Oude Maas maakten de verbinding mogelijk. Wie deze in bezit had, beheerste de verbinding van het gebied ten zouden van de grote rivieren en Rotterdam.

Dordrecht was dan ook voor de aanvaller, de Duitsers, strategisch van zeer groot beland. Als zij deze verbinding in handen hadden konden zij snel, via België, doorstoten naar Frankrijk. De strijd om het Eiland van Dordrecht, was voor de Duitsers en de Nederlandse verdedigers in de eerste oorlogsdagen dan ook van cruciaal belang. Later in 1944, toen de geallieerden Brabant bevrijd hadden en alleen de grote rivieren bevrijd en bezet gebied van elkaar scheidden, ontstond een voor de Tweede Wereldoorlog bijzondere situatie die zich nergens anders voor heeft gedaan. De Biesbosch, een voor onbekenden levensgevaarlijk gebied, zou een zeer belangrijke rol spelen (crossingsland) waar unieke gebeurtenissen plaats vonden. In dit boek wordt een beeld geschetst hoe Dordrecht en haar omgeving de periode 1940 - 1945 ondergaan en overleeft heeft.

 

 

Betalen & Verzenden Retourneren & Klachten

 

© Copyright 2008 - 2024  Stichting Museum 1940 - 1945  |   Alle rechten voorbehouden  |   Disclaimer  |  Cookies  |  Privacyverklaring