menubalk


Webshop

 

Welkom bij onze webshop, hier kunt u boeken en enkele Museum 1940-1945 - producten bestellen die ook in de museumwinkel worden verkocht. Kies hieronder een categorie waar u in wilt winkelen. Bestellingen dienen na ontvangst van de bevestiging vooruit te worden betaald onder vermelding van het referentienummer. Na ontvangst van de betaling wordt de bestelling middels PostNL aan u verstuurd. De verzendkosten bedragen € 2,95 (verzending binnen Nederland) per bestelling.

* Tijdelijk geldt (zolang de voorraad strekt) een korting van 30% op de delen 1 t/m 15 in de serie Dordrecht 1939-1945. Deze korting is reeds verwerkt in de getoonde prijzen in de webshop.

 

Catalogus | Winkelwagen

 

 

Dordrecht 40-45

Terug...

  

€ 12,50  

Bestellen


Aantal:
Dordrecht 40-45
- Dordrecht: een stad op de grens van bezetting en vrijheid -

Productinformatie
Auteur Wim van Wijk
Taal Nederlands
Aantal pagina's 112
ISBN 978-94-625-8037-4

 

Beschrijving

Dordrecht lag op de route die de Duitsers hadden uitgestippeld om zo snel mogelijk in het regeringscentrum in Den Haag te komen. Zijn wilden de Zwijndrechtse brug en de brug over het Hollandsch Diep onbeschadigd in handen krijgen. Vier dagen lang is er hevig gevochten in de stad. Intussen buiten het strijdgewoel, probeerden de Dordtenaren het dagelijkse leven weer op te pakken

Zo'n 100 bijzondere en indrukwekkende beelden geven een beeld van de stad in oorlogstijd: van de voorbereiding op de oorlog - die volledig ontoereikend bleek - en de overrompelende intocht van de Duitsers, tot de heimelijke overtochten per kano tussen bezet en bevrijd gebied.

 

 

Betalen & Verzenden Retourneren & Klachten

 

© Copyright 2008 - 2020  Stichting Museum 1940 - 1945  |   Alle rechten voorbehouden  |   Disclaimer  |  Cookies  |  Privacyverklaring